måndag 12 april 2010

Svikarens spel

Michael, 16 år har, efter att ha bytt skola, fått det lite lättare. Med livet och med skolan men han är hela tiden rädd och kan inte förmå sig att lita på någon. Hans självkänsla är nere på noll och han är svag, sårad, annorlunda och ett lätt offer. Han vågar inte släppa in någon i sitt liv ...ända till Francis börjar i klassen.
Francis är privatskolesjälvsäker, lång, mörk, snygg och verkar inte ha några baktankar med sin vänskap med Michael utan de bli vänner och tillsammans bygger de en fantasivärld, Evgard, med kartor, människor, händelser och magi.
En dag får Michael en anonym lapp i sitt skåp som avslöjar att lappskrivaren vet om denna låtsasvärld och paniken stiger. Han är återigen sviken och förrådd och oerhört rädd att bli trakasserad igen.
Han känner sig som en tönt och fattar inte varför han släppte in Francis så nära inpå livet och sprider nu ut ett rykte om att Francis är bög. Ett rykte som får förödande konsekvenser.
Svikarens spel är en mycket stark bok om mobbning, utanförskap, om svek, hämnd och homofobi av B.R Collins. Och det bästa... det finns hopp, ljusning och revansch.

Inga kommentarer: