onsdag 21 mars 2012

Allt jag säger är sant

Alicia blir fast inne på skoltoaletten då dörren går i baklås, hon får god tid att tänka över sitt liv. Vad gör hon här? Hon vill ju göra stordåd! Skolan känns plötsligt helt meningslös.

Alicia beslutar sig att hoppa av gymnasiet till föräldrarnas stora förtvivlan men med mormors försiktiga stöd.
Okej, när jobbet på ett av stadens coola café är kirrat känns allt lite bättre och mormor tar emot med öppna armar när hon vill flytta dit. Ett nytt liv ....
Men klasskompisarna är skeptiska. För att inte tala om föräldrarna...
Isak är en av cafeets stammisar, han är snygg och cool och Alicia blir kär. Dock verkar han ha en råttfärgad flickvän. Äsch!
Mormor får veta allt om Isak och att Alicia planerar en framtid med honom som sin blivande man. Han har mjölk i kaffet precis som mormor. Det är ungefär allt hon vet om honom.
En kväll när Alicia skyndar sig hem till mormor efter jobbet är det alldeles mörkt och tyst i lägenheten. Det är något som inte känns bra. Inte alls.

Allt jag säger är sant är en fel good-bok men med starka känslor. Både sorg och lycka, vemod och tillfredsställelse.
Boken är lika bra som föregående bok "Det är så logiskt alla fattar utom du". Lisa Bjärbo har absolut gehör för det småstruliga ungdomslivet.

2 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Men oj så roligt att hitta den här bloggen! Att få boktips är kanske inte direkt svårt på nätet, men att få dem via trevliga bloggar är alltid roligare än att leta runt annanstans :-)

Mathilda sa...

Hej, just nu har vi en tävling på Bokgläntan där man kan vinna "Nattens Cirkus" av Erin Morgenstern. Kika gärna in där och tävla:) http://bokglantan.wordpress.com/2012/03/25/tavling-2/