måndag 11 mars 2013

Tvillingarna Thornthwsaites testamente

 

Tvillingarna Lorelli och Ovid Thornthwaite är inte som andra syskon. De är föräldralösa, bor på en stor herrgård och är de enda arvtagarna till en enorm förmögenhet.
Men det som verkligen gör den här boken helt annorlunda än andra deckare är att syskonen hela tiden försöker ta kål på varandra. Ingen minns längre hur det hela började, men ända sedan de varit små har de på olika utstuderade sätt försökta att döda och skada varandra.
Nu är de tretton år och har till slut verkligen  ingått vapenvila. Men …. det kommer att ta en månad innan testamentet kan ändras så att de inte ärver varandra om den ene av dem dör. Först ska en advokat undersöka värdet av deras förmögenhet. Han ska anteckna allt som finns på herrgården. Det kommer att ta sin tid och han har därför med sig sin son Adam…
Trots vapenvilan tvillingarna emellan verkar illdåden inte alls avta. Hur kommer det sig?
Och vad hände egentligen med föräldrarna?  Vilar det en förbannelse över släkten Thorthwaites. Stämmer det att mord sprider sig som viurs i ättens blod?
 
Den här deckarboken är verkligen annorlunda. Med en torr humor, en smått galen intrig och spännande händelser i varje kapitel kommer många att älska den! Det är jag helt säker på.
 


Inga kommentarer: