onsdag 3 februari 2021

Frallan möter Frallan av Sara Ohlsson och Lisen Adbåge

                                                 
Frallan som vi känner redan, bor med mamma, är morgontrött och dessutom en dålig förlorare. Det är Frallans mamma också. Frallan heter egentligen  Fransesca Fransson men alla kallar henne för Frallan. Det är sen gammalt. Ester är bästa kompisen och tillsammans med henne har de en superhjälteklubb där Frallans superkraft är att hon är stark och superbra på att klättra och Esters superkraft att hon är smygig (alltså bra på att smyga) Tillsammans är de oslagbara. 
Idag ska Mark, deras lärare, berätta två spännande saker. Det en är att de ska få en ny klasskompis. En kille som Frallan och Ester tror kanske är en spökrobotpojke. Den nya pojken heter Frans Allan Jack Valentin Fredriksson. Ett fint och långt namn säger Mark,  men undrar om han kallas för något kortare. 
Och gissa! Han brukade kallas för Frallan i sin gamla skola. Alltså två frallor i samma skola, samma klass. Det går ju bara inte. Särskilt inte när den nya Frallan frågar Frallan om hon är den andra Frallan.Det blir en tvekamp från första stund. 
 
Den andra saken som Mark ska berätta är att hela klassen ska få åka på studiebesök till brandstationen. Det kommer att bli spännande och roligt tror alla. Mark vill att en vuxen till ska följa med på studiebesöket. Mormor är vuxen (tycker Frallan men mamma är tveksam) och mormor vill verkligen hänga med.Yippie! Så blir det. Mormor och klassen inklusive två frallor som inte älskar varandra. Spänningen stiger!
 
Femte boken om Frallan av Sara Ohlsson och med bilder av geniala Lisen Adbåge.  Jag älskar Frallan. Faktiskt också nya Frallan. Längta att läsa!Inga kommentarer: