måndag 29 mars 2021

Papegojkaoset av Camilla Ceder och Hanna Granlund

 

Fardus har en stor och brokig familj. Syskon, föräldrar, kompisar, lillkusin, mormor och så allrabästa kompisen Malte. Med honom kan hon leka nästan hur mycket som helst utan att tröttna. De tänker lika och bor nära. De kan olika saker men på fotbollsplanen är de bästa teamet. En skillnad är kanske att Malte behöver sällskap och Farus vill ha lugn och ro. Fardus älskar att läsa och hänger en hel del på bibblan. Malte älskar djur och vill åka på ridläger i Tölle. Han är bombsäker på att hans pappa är en utländsk hoppryttare, annars vet han inte alls mycket om sin pappa. 

Malte tjatar om att Fardus ska hänga med på lägret. Hon tycker väl sådär om det. Fardus fattar faktiskt inte grejen med hästar och ridning och djur överhuvudtagetet så när Malte får sin morbrors talande och bajsande papegoja blir hon tveksam. Papegojan heter Soffan och är riktigt, riktigt busig. Fardus nya fina tröja har gojan både gnagt och bajsat på. Hur uppfostrar men en fågel? 

En dag kommer de på att göra en film om där gojan Soffan råkar spela en huvudroll. Likebomb på youtube och ... en av kommentarerna är från "en gojexpert och pedagogisk handledare i fågelhantering". Tänk, det finns faktiskt en  drop-in-mottagning för fåglar!!?I Tölle!

Papegojkaoset av Camilla Ceder är en både tänkvärd, rolig och knasig bok om vänskap, familj och djur. Härlig högläsning eller läsa-självbok med  läckra färgbilder av Hanna Granlund på varje uppslag.

Inga kommentarer: