söndag 18 juli 2010

Sommaren jag blev vacker

En riktigt härlig sommarbok om när barndomen går över i sweet sixteen-åldern och kärleken är på dödligaste allvar.
Belly åker med mamma och storebror Steven till huset vid havet där de tillbringat de senaste somrarna med barndomsvänner och bröderna Jeremiah och Conrad.

Belly har som enda tjej fått tampas många somrar med storebrorsan och de båda bröderna, men hon älskar stället och älskar att få vara hos mammans barndomsvän Susannah som äger det underbara sommarhuset. Här finns också en swimmingpool där Belly simmar. Ofta. Gärna på nätterna när de andra sover. Det gillar Susannah också och Belly är som en extradotter för henne.
Belly är hemligt förälskad i Conrad, den av bröderna som är lite mystisk och inåtvänd. Han verkar dessvärre totalt ointresserad och faktiskt lite frånvarande och konstig.

Detta är sommaren, när Belly verkligen blommar ut och hon inleder ett förhållande med den ordentlige Cam, nykterist, straihgt edgare, vegeterian. En söt kille, språkbegåvad, smart men mycket blyg.

Dessvärre är Bellys kärleksäventyr inte alls populärt hos killarna därhemma. Hon blir varnad och även lite uppvaktad av den andre av de två bröderna Jeremiah, den av de två som är cool, jobbar som badvakt och spelar fotboll. Han tränar bilkörning med henne och är schysst. Men det är ju Conrad hon vill ha! Eller?

Berättelsen är ett helt litet triangeldrama i flera akter med många hemligheter och en stor sorg som finns i bakgrunden.

Vi får glimtar från tidigare somrar då och då och pusslet läggs bit för bit. Helt klart blir det dock inte men del två och tre i serien är på gång.
Läs också på Författaren Jenny Hans egen hemsida http://dearjennyhan.blogspot.com/ och Johanna Lindbäcks intervju från Bokhorabloggen http://www.bokhora.se/blog/allmant/2010/07/intervju-med-jenny-han/

Den här serien kommer att bli populär. Jag lovar!


Inga kommentarer: