söndag 7 november 2010

Frost

Det blir kallare, varulvarna i människoskepnad kryper ihop, pälsen växer ut och skogen kallar. Men just nu är det farligare än någonsin att vara varg.

I Mercy Falls har en yngling nyligen blivit dödad av vargar. Hetsen och jakten startar men Grace gör allt för att hindra jägarna, för hon har sett "sin" varg och hon vill rädda honom.
Grace blev riven av en varg men räddad av en annan när hon var liten. Hon kan aldrig glömma den vargens ögon, det är hennes varg, det vet hon.

En kväll dyker en ung man med just dessa vargögon upp utanför Grace´s hus, han är skadad. Det är Sam Roth.
Sam som är människa när våren och värmen kommer. Som jobbat i en bokhandel, som älskar poesi, som är romantisk men bär på svåra barndomsupplevelser. Sam som blir varg inte vid fullmåne, utan vid kyla. När hösten och vintern kommer.

De båda dras till varandra; kanske är det deras dofter, kanske är det förutbestämt.

Sam slits mellan kärleken och tillvaron som varg. Kylan kryper närmare och han får stålsätta sig för att inte dras in i vargskepnaden.
Grace är mer levande, lyckligare och räddare än någonsin förr.

Frost är en roman om den omöjliga kärleken i samma anda som Twilight. Det är första delen i en triologi "The wolfes of the Mercy Falls" och författaren är Maggie Stiefvater. Den är spännande, romantisk, omöjlig och osannolik. Beroendeframkallande läsning om man söker Bella & Edward-look-a-like men mer sammansatt; djupare personskildringar, mer kött, mer lust, mer smuts. Böckerna kommer troligen att bli film i alla fall är rilmrättigheter sålda.
Jag önskar alla romantiker, god läsning!
Kolla in författarens läckra hemsida http://www.maggiestiefvater.com/

1 kommentar:

Lovisa sa...

Hej! Jag såg att du inte hade några kommentarer, så här får du en!