måndag 12 december 2016

Jack av Christina Lindström


Första gången Jack ser Freja håller allt på att gå åt pipsvängen. Jack sitter i en spårvagn, Freja har snavat över rälsen. Eller har hon lagt sig på spåret. Deras ögon möts när hon vänder sig om i flykten därifrån. Nästa gång ses de på en fest på en toalett i ett badkar. Redan då borde han ha berättat. Halat fram listan på allt ruttet han har gjort. Inget kan göras ogjort. Ingenting. 

Freja lever fullt ut. Vill känna blodet pumpa i ådrorna. Inte spice eller så men lite ramla på rälsen, lite balansera på broräcken, lite spotta i loopen på Lisebergs nya bergochdalbana. On the edge så man känner livet.  

Jack,  som lever med mamma och hunden Rolf, har levt ett ganska tufft liv. Han har inte varit snäll alla gånger. Han har varit klassens Kung, han har varit med i Nordiskt motstånd. Han har varit grym på innebandy, fått alla tjejer han ville ha. Han är snygg och cool. Freja är inte den typen av tjejer som Jack skulle ha tittat åt tidigare. Hon har lite för stor näsa, en rosa stickad mössa och gillar att titta på sälar. Men nu... 

De blir ett par. Jack blir kär som han aldrig varit förr. Nu är det på riktigt! Det är pirr hela tiden. Samtal om filmer och böcker, bio och spel. Han sover över hos Freja. Frukost med familjen. Nja, det känns obekvämt tycker Jack. Men han vill ändå säga hej innan han sticker hem.
Iskylan sprider sig i köket. 

Jack är en realityrysare, en kärlekshistoria med grymma förhinder. En bok att sträckläsa och både småfnissa och storgråta till. Christina Lindström har skrivit en väldigt bra kärleksthriller. Hon debuterad 2015 med den kritikerrosade ungdomsboken Hälsningar från havets botten. Christina Lindström skriver också lättlästa böcker om Leo och Hugo, Nils och Maja.Inga kommentarer: