måndag 19 augusti 2019

Hilda och hamsterstölden av Christina Lindström




Hilda, Bella och Henning är bästa kompisar och bor i samma hus.  Bella har världens snyggaste sångröst, tycker i alla fall Hilda. Henning sjunger inte så bra. Han har så små lungor för han föddes för tidigt. Henning är allergisk och lite känslig, men han samlar på kaffekoppar och ska öppna ett café när han blir arton år. Hilda gillar allt möjligt tex hårdrock, hästar och rockringar.  De går alla i samma klass.
Bella har slutat med godis. Hon ska spara sina pengar till en hamster. Alltså! Lyllo, tycker Hilda. Henning säger inte så mycket. Han är ju allergisk.
Men det tar tid att spara pengar till en hamster, det ska ju vara en bur också, och burar är jättedyra. Nu måste alla tre hjälpas åt att samla in pengar till buren. De ska sjunga och starta ett café och Hilda kan typ spela flöjt. Kanske kan de sälja lite lopppisgrejer också. På lördag.
Så himla roligt det är att förbereda showen och sätta upp lappar och bjuda in. Men tiden sniglar sig fram.  ”Aldrig går tiden så sakta som när man väntar på en hamster” säger Henning.
Det blir succé, ända tills Emil och Drejan kommer och skrattar och retas med Henning. Men vännerna ställer upp för varandra och säger åt de båda retstickorna att ge sig iväg. 
Vilken tur att de ordnade en show och café för nu har de fått ihop så mycket pengar att Bella äntligen kan köpa sin lilla fina hamster och en hamsterbur. Hamstern döper de  till Lillan. 

Men så händer det som inte får hända. Lillan försvinner. Alla letar förtvivlat...

Christina Lindström har skrivit en trevlig bok om vänskap och djur, skola och olika familjer. Med glimten i ögat och fin känsla.  Jag gillar!  
Illustrationerna i boken har  Annika Lundholm Moberg gjort. 
Läs också Hilda och årets kalas.

Inga kommentarer: