tisdag 18 augusti 2009

Ett hål i själen

Ett hål i själen av den norske författaren Kjetil Johnsen är den första i en serie om kärlek, vänskap, ensamhet och mord kallad TRE.
Den börjar dramatiskt med ett kvinnolik inlindad i genomskinlig plast som hittas vid vattenbrynet.
Sedan backas bandet tre veckor och det enda vi då vet är att en av de fyra tjejerna, Vilde, Nora, Benedicte eller Trine kommer att dö. Men vem och varför?
Tjejerna går i nian och får en ny vedervärdigt söt, ung och utmanande lärare. Som inte tolererar någonting... från flickorna i klassen utan snarare hånar och förnedrar dem. Killarna däremot- inga problem.
Tjejerna bestämmer sig att åka ut till det gamla hus som läraren hyr. Åka dig för att spionera och kolla vad hon sysslar med på fritiden.
En ny kille, Nick, börjar i klassen. En snygg, farlig och mystisk typ som bor i fosterfamilj. En kille som alla vill ha.
Ja, nog är det uppgjort för dramatik. En bladvändarbok, spännande och med Twin Peaks känsla. Men dessvärre så slutar boken mitt i spänningen. Vi får vänta till nästa bok, eller nästnästa för att få veta hur det går. Irriterande, men kanske ett smart säljknep.

Inga kommentarer: