måndag 24 maj 2010

LIvetboken

Pernilla Stalfelt har skrivit om Hår, om Bajs, om Kärlek, om Död och om Våld.
Nu kommer Livetboken som pricken över.
"En definition av livet kan ej givas, så länge liv till sitt innersta väsen är för oss okänt. Liv kan uppfattas som sammanfattningen av de egenskaper och förlopp varigenom den levande substansen skiljer sig från den döda." Citatet kommer från Nordisk Familjebok och inleder Livetboken.
Livet består av dagar och nätter men hur kan man veta att man lever?
Enkelt! Man rör på sig, viftar på tårna och andas hela tiden... Man måste äta bra mat och dricka vatten, det är bra för livet.
Ja, så grundläggande börja Livetboken men sen börjar det röra ihop sig.
För det är ju detta med lördagsgodis och att vara glad, att skratta och att jobba, jobba, jobba för att kunna köpa, köpa, köpa.
Om kärlek och vänskap och om allt som är farligt för livet; pistoler, knivar, bilar och cigaretter.

Pernilla Stalfelt väjer verkligen inte för läskiga saker som är hotfullt för livet. Men knorren blir humor och så bra, så bra. Som tex...
"Lívet kan bli kort om man möter en ilsken björn eller en mördare. Det är förbjudet att ta någons liv! Men det vet inte björnar"
Livetboken är som de andra böckerna av Pernilla Stalfelt lätt att känna igen. Hon har en alldeles säregen stil med fulsnygga och tillsynes enkla illustrationer. Både humor, uttryck och överraskning. En faktabok i livsfilosofi. För alla åldrar!

Inga kommentarer: