söndag 20 februari 2011

Nattspaning - en deckarserie för nybörjarläsarna

Helena Bross skriver utmärkta nybörjarläsningsböcker. Nattspaning är första delen deckarserien, MINImysterierna.


Kevin och Dina är kompisar, de bor i husen bredvid varandra och de leker varje dag. Gärna detektivlekar där de kan spana och kolla på olika mystiska och skurkaktiga personer.
De ligger tätt tillsammans i tältet med kikaren och spanar och ser flera skummisar. Tex kommer en man som sätter sig på en parkbänk och gömmer sig bakom en tidning. När en dam kommer och sätter sig bredvid honom så tror Kevin och Dina att de är spioner som ska lämna hemliga meddelanden till varandra. De smyger närmare för att höra vad de säger. Men de pratar bara om en inbrottstjuv som härjar i området. Äsch, då kan de inte vara några spioner precis!
Tillbaka till baslägret och kikaren. Då kommer en skum man med verktygslåda och vattenpass. Honom vill de smyga efter.

Men... just då kommer mammorna med matgrillen och barnen blir avbrutna från sitt hemliga uppdrag.
Nu trivs barnen så bra i sin spanarroll och i sitt tält att de tjatar om att få sova över. I tältet. Över natten.
Okej! Mammorna ger med sig. Men... det skulle dom aldrig ha gjort. Det blir sjukt läskigt när Kevin upptäcker att en inbrottstjuv är på väg in i ett hus via balkongdörren. Han tar fram kikaren och spanar!

"Nattspaning" är en perfekt bok för nybörjarläsaren. Lagom text, lagom läskigt och fint illustrerat av Mattias Olsson. Serien MINImysterierna kommer att bli sjukt populär. Misstänker jag.

Inga kommentarer: