fredag 15 april 2011

Mycket mer än så

oj, oj. Jag har väntat på den här så länge och nu... bara slukat denna härliga sommarlovsbok. Sarah Dessens första bok på svenska, Mycket mer än så.
Auden är den perfekta, den duktiga, den ordningssamma, den tråkiga. Hon lever i orkanen mellan två superintellektuella föräldrar, som nu skilt sig (äntligen). Pappa har ny familj men ung fru och liten bäbis.
Auden tackar ja till att tillbringa sista sommarlovet efter High school hos denna nya pappafamilj. Dessvärre är det ingen trevlig stämning där, snarare VÄLDIGT jobbig helt enkelt.
Audens lillasyster skriker dygnet runt i kolik, pappa nonchalerar och stänger in sig i sitt romanskrivande och unga styvmamman blir helt utvakad och alldeles slutkörd.
Den tid Auden hoppats kunna tillbringa med pappan blir istället till väldigt mycket egen tid (gärna nattetid) att utforska den lilla sommarstaden Colby.
Hennes slutkörda styvmamma har en modebutik som hon alls inte hinner med och Auden börjar jobba där. Där jobbar också några tjejer som lär henne lite mer om sommarlivet och det otråkiga i Colby. Mittemot finns en cykelaffär och där jobbar en speciell kille, Eli...

Se mer om Sarah Dessens böcker på hemsidan http://www.sarahdessen.com/books

Inga kommentarer: