onsdag 27 april 2011

Pensionat VIDABLICKS GÅTA

Saga har flyttat med sin familj till ett vackert hus vid havet. Mamma och pappa föll för utsikten och känslan "smakfullt och havsnära" men Saga tycker det är fult och längtar tillbaka till radhusområdet och till bästakompisen Vera.
Sagas storasyster Bea vantrivs ännu mer och sticker hemifrån för att söka jobb i Danmark. Mamma och pappa blir oroliga och anmäler henne försvunnen hos polisen.

Saga får ensamma, tråkiga sommarlovslediga dagar och längtar efter storasyster Bea och kompisen Vera.

En kattunge med sorgsna ögon leder henne in i skogen, in i en trädgård och till det gamla nedlagda pensionatet Vidablick. Det verkar vara tomt och öde, hon går in, ger katten vatten och stannar en stund i det tomma, kusliga huset. Men mystiska ljud skrämmer henne.

Tanken på katten gör att hon uppsöker huset även nästa dag och blir rejält skrämd... av en liten tant.
Pensionatets och tant Amandas sorgeliga historia rullas upp och Saga får ta del av något som hände för länge, länge sedan.
Hon får något helt annat att tänka på...

Katarina Genar har med sin andra bok (den första heter "En hemlig vän") hamnat i mitt bokhjärta som en mysrysförfattare med en fin, suggestiv och lite spöklik stämning, vackert språk och Maria Gripekänsla. Jag har bara en önskan, att boken var lite längre.

Inga kommentarer: