torsdag 12 maj 2016

Vattnet drar

Det är midsommar och nu ska det ske. Det planerade  inbrottet i kyrkan. De fem ungdomarna är ute efter madonnan men Victor kan inte släppa ögonen från stenen. Den måste bara  med, den sitter som en handske i handen och Victor känner ett omedelbart begär att ta den.
NU väcks urgamla onda krafter till liv och Victor kan inte släppa stenen ifrån sig. Bär den innanför byxlinningen, den är lätt som aluminium och slät. Varm, ibland het och helt beroendeframkallande. 

Krister Svedin har en särskilt god kontakt med djur. Han räddar tiken Tekla som ska föda. Vid en joggingtur nästa dag svimmar han, senare blir han omringad av fåglar. En korp vill lämna en järnspik. 

 Beate och Celia träffar Estre, Celia blir blixtförälskad som förhäxad. 

Kommunalrådet Sonja Hanssons son, Harta,  är gangster med maffiafasoner. Ingen rår på honom. HB-spriten går åt som smör. All cash till Harta. 

Ondskan kryper in i skinnet. Vattnet drar. Vandrarna har väckts till liv. Det är bråttom om de ska kunna stoppas. 

Vattnet drar är en fenomenal rysare av debutanten Madeleine Bäck. En  läskig och obehaglig bladvändare.Tänk  Jordskott + Cirkeln med lite Twin Peaks så har ni Vattnet drar. Detta är första delen i trilogin.

Inga kommentarer: