måndag 22 januari 2018

Tur att vi finns! av Håkan Jaensson och Ida Björs


Tim är Tim och Tom är Tom, de är tvillingar och tillsammans är de Tottarna. De råkar ofta ut för äventyr och spännande tokigheter. Hela tiden. 
De räddar en fluga genom att åka ut till flugornas himmelrike, gödselstacken, de flyger ballong och hamnar rakt ner i ett bankrån, de släpper ut lite lammungar och får och kör bil till BB. Det rycker in på pappas jobb och hjälper till på förskolan, räddar en hund och agerar kärleksförmedlare. Ja det låter helt otroligt och det är det också. Men roligt. Och lagom spännande. Tur att Tottarna finns!

I elva lagom långa kapitel och med härliga färgbilder förmedlas historierna. Lagom för de yngsta kapitelhögläsningslyssnarna. 

Håkan Jaensson är författaren och har skrivit många barnböcker, bl a kultböckerna om Nussekudden, böckerna om Buller och den fina och existensiella boken "Dödsknäpp". 
Ida Björs är illustratör och konstnär och är utbildad på Konstfack. Hon har medverkat i en stor mängd bilderböcker och även illustrerat i bl a Dagens Nyheter och Kamratposten. 


Inga kommentarer: