måndag 1 juli 2019

Ett annat jag av Carin Gerhardsen & Petter Lidbeck


I en väska i Stockholm ligger en bomb som ingen vet om. Amandas bästa vän Malin springer efter den hon tror är ägaren. Bomben exploderar och Malin dör. Amanda och Rasmus blir vittne till det förfärliga och tror sig också se vem som hade placerat ut den. Förövaren försvinner och kvar är polisförhör och den oerhörda sorgen över det ofattbara.  

Amanda kunde också har strukit med, liksom Rasmus och många fler. Det ingen ännu vet är att denna bomb är avsedd för Amanda. Ett uppdragsmord från den förmögna och målinriktade biokemisten Teresa Leboucher med ett ovanligt stort intresse för tvillingar och stamcellsforskning. 

Amanda och hennes moster Bim beger sig ut på en bilsemester för att söka upp det barnhem i Rumänien därifrån Amanda är adopterad. Med på resan är också Rasmus, visserligen till Amandas förtret, men som blir allt mer viktig ju längre thrillerberättelsens fortskrider. 

Barnen och mostern förstår ganska snart att det är Amanda som är skottavlan och målet. Men varför vet de inte... ännu.

Hon och flera andra "referensbarn" ska likvideras för att madame Lebouchers experiment inte ska avslöjas. 
Misstankarna började surra när slackern Stepen Fultons okända enäggstvilling visar sig vara en enatående löpartalang. 

Ett annat jag är en bladvändare och thriller av rang. Nominerad till Sveriges Barnradios romanpris. 
Petter Lidbeck och Carin Gerhardsen har var för sig skrivit åtskilliga framgångsrika böcker för både barn och vuxna. Ett annat jag - Projekt Gemini är deras första gemensamma projekt. 
 

Inga kommentarer: