måndag 14 oktober 2019

Viggo och mammalivet av Lisa Bjärbo och Johanna Magoria

Viggo längtar, längtar för nu snart ska mamma flytta till Sverige och Viggo och Nils ska få träffa mamma mycket oftare. Nu är det bara två kryss kvar tills hon kommer! Mamma ska bo i samma land som pappa  hela tiden och nu ska de få bo varannan vecka hos mamma. Det är nästan inte klokt så bra. Det kommer att bli tusen miljoner perfekt. 
Viggo drömmer om det nya mammalivet, om den lyxiga lägenheten med guld och spabad och skitstora teven i varje rum. Och snart också en hundvalp. Det tror Viggo. Och bästakompisen Malte. De samlar på hundgrejer och leker. 
Men det där med hunden är lite darrigt för även om mamma älskar hundar har hon ju inte lovat att skaffa en nu. Men Viggo tror så starkt att han är säker på att det blir en brun liten hundvalp. Och det har han sagt till Malte. Viggo har blivit en som ljuger. 

När mamma till sist kommer är det just så underbart som bröderna har drömt om. En stund. Sen går de till lägenheten och hmmm ingen lyxlägenhet precis, inget guld, inget SPA, inga stora teven. Bara en massa flyttkartonger. 
Besvikelsen. Pappalängtan. Gosedjurskrig. 
Ja, mammalivet blir inte riktigt som Viggo tänkt sig. Men... den största överraskningen väntar. 

Lisa Bjärbo har skrivit en efterlängtad del två av Viggos värld. Stor igenkänning med vardagsliv och mycket känslor. Mammaliv+pappaliv=Viggoliv. Johanna Magoria har illustrerat fint och känsligt.

Inga kommentarer: