måndag 11 november 2019

Magisk december av Katarina Genar och Lotta Geffenblad

Julias bästa kompis Joel har flyttat till Kiruna och Julias föräldrar har just startat en bokhandel. De jobbar och jobbar. Julia saknar både sin allra bästa vän och sina föräldrars hemmaliv. Nu är det bara bokhandeln som gäller. De ska till och med ha öppet på julafton och pappa föreslår att de ska flytta julaftonfirandet en dag. Alltså! Så gör man ju bara inte! 

Julia har i alla fall gjort en pappersstjärna av guld på fritids. En stjärna som kommer att betyda mer än hon tror. Kanske är det faktiskt en magisk stjärna....
Julia har fått en alldeles underbara liten hundvän, Teddy,  med mörka kloka ögon som sprungit iväg från sin matte. Tillsammans hittar de tillbaka till matten Helmi och Julia blir bjuden på te och lussekatter i hennes mysiga hus. Eftersom Helmi inte alltid orkar gå ut med Teddy, så frågar hon om Julia kan gå ut med honom ibland. Julia vill inget hellre och så börjar vänskapen mellan de båda. 

Av Helmi får Julia ett adventspaket som hon öppnar. det är något som passar bra till jul som ju är önskningarnas månad, berättar Helmi.  I december kan tiden och gränserna suddas ut. 

Och...Plötsligt händer det. En magisk december. 

Katarina Genar har skrivit en magisk julberättelse i 24 kapitel med juliga och magiskt ljuvliga illustrationer av Lotta Geffenblad. En berättelse med historisk blick mot Finland och kriget och hur svårt och längtansfullt det kan vara när två syskon skiljs åt i ung ålder. 

Läs ett kapitel per dag.. minst! 

Inga kommentarer: