måndag 1 juni 2020

Dödens tivoli av Camilla LagerqvistNour får följa med sin storasyster på en nattlig "spökjakt" till ett nedlagt tivoli i skogen. Storasyster Hawa och hennes kompisar är ute på spökjakt på nätterna. De åker runt till olika platser där det sägs att det spökar. De har åkt till ett nedlagt mentalsjukhus, en gammal avrättningsplats och ett ödehus. Flera av Hawas kompisar har körkort så det är fina utflykter. Nour hade lovat att inte skvallra för mamma OM hon fick följa med en gång. Och det är nu. 
Nour frågar också  sin syster om varför det kallas för Dödens tivoli. Hon berättar att det vilar en förbannelse över platsen sedan två pojkar försvunnit spårlöst när de besökte tivolit. Det enda som hittades var den ena pojkens jacka och en blodpöl. Pojkarna var bröder och hette Per och Victor. Mer visste hon inte. Men det var skitlänge sedan och tivolit är kvar som en kuslig påminnelse om vad som kanske hände. För ingen vet.

Men när de kommer fram till Dödens tivoli  blir hon strängt tillsagd att stanna kvar i bilen. När väntan blir för stor smiter hon ändå ut. Nour börjar gå längre in i skogen för att söka upp sin syster och de andra. Så hör hon till sin fasa att bilen startar och kör därifrån. Är hon ensam i skogen nu?  Mobilen funkar inte och paniken växer. Dock dyker det upp en kille från hennes parallellklass, Fabian. Han har också smugit sig ut. Nu är de i alla fall två men ändå helt ensamma på ett gammalt tivoli, mitt i natten utan mobiltäckning.
 Men... är dom verkligen ensamma? De känner popcornslukt och plötsligt börjar pariserhjulet snurra. Kan det blir läskigare?

Camilla Lagerqvist har skrivit en riktigt läskig rysare som man inte ska läsa om man är rädd för att åka pariserhjul.


Inga kommentarer: