onsdag 9 december 2020

Sagasagor - Den underliga julklappen av Josefine Sundström och Emma Göthner

                                     
 
Saga ska fira jul med sin familj hos morfar. Kusinerna ska också komma. Saga längtar. Hon vill åka skidor och visa hur duktig hon har blivit, men än finns ingen snö. Saga önskar sig snö i julklapp. Och mitt under bilfärden börjar det snöa. Något alldeles förfärligt. Som om Tomten hade hört  vad Saga just önskat. 
Pappa måste köra sakta och sitta framåtlutad för det kommer mycket snö. Saga vill att han ska skynda sig men det går inte. De vill ju inte hamna i diket.
Till slut är de framme hos morfar, det luktar jul och är mysigt med julpynt och julmusik och nu är det bara julgranen kvar att klä. Saga får hjälpa till. Till lsut är det bara spiran kvar och morfar berättar att mormor hade den i sin gran när hon var liten. Nu finns inte mormor mer, Saga har aldrig träffat henne, men morfar berättar att mormor kunde en massa,  om livet och om kärleken och att det var hon som lärde honom att baka. 
Så är det dax för fika och sen blir det äntligen skidåkning. Men just när Saga åkt bara en liten stund ringer mamma.  Saga hör på rösten att det är något som har hänt. 
Morfar och Saga får skynda sig hem.... 

Sagasagor: Den underliga julklappen är en fin julberättelse om både det vanliga, juliga och mysiga och så om en överraskning. Den här berättelsen kommer från Sagasagor: Ballonglängtan, kurragömma och två tomtar i diket. Nu med många fler glimrande bilder av Emma Göthner. 

Inga kommentarer: