torsdag 18 februari 2010

Pusspojken

Ulf Stark är tillbaka med Uffe. Brorsan och hans kompisar har tagit med Uffe till Tantgropen, en undangömd vik där tanterna badar utan kläder. Det tycker dom är jätteintressant, brorsan och kompisarna alltså. Uffe är inte imponerad. Men han inser att man borde. Vara intresserad alltså. Av nakna tanter. Och...av kyssar. Så nu gäller det att ligga i för att få en chans att göra det som brorsan verkar gilla bäst av allt och som sägs smaka som jordgubbsglass.
Katarina är universums sötaste tjej. Tänk att få kyssa henne. Men fastän Uffe bjuder henne på glass så blir det ingen kyss. Katarina har inte tid. Hon ska hem och skala potatis. Så nu måste Uffe träna. Med Röda Armén. Röda Armén heter egentligen Berit och är en riktig tuffing, hon är rödhårig, fräknig och slår ned alla som retar henne. Det är därför hon kallas för just Röda Armén.

Ulf Stark gör stor litteratur av små händelser. Man blir glad, man blir lugn, man kommer ihåg hur det var eller får en hint om hur det kan vara. Det är en bok med STORT hjärta.
Boken är illustrerad av Markus Majaluoma, en av Finlands mest populära illustratörer.

Inga kommentarer: