tisdag 23 februari 2010

Min osynliga vän

Tom Golden är en liten ensam och mobbad kille. Han får tuggumi spottad i håret, han blir hotad med trasiga flaskor och han får ständigt fly från sina plågoandar. Livet är helt enkelt inte så kul för Tom.
Men... vad Tom inte vet är att han nyligen har fått ett spöke som vaktar honom. Ett spöke, en osynlig vän, en räddare i nöden som heter Arthur Grå. Till en början är han osynlig för alla, även för Tom men efter en dramatisk flykt från mobbargänget då han hamnar framför en bil, blir påkörd och kommer på sjukhus så upptäcker Tom att han kan se Arthur. Spöket blir synligt för honom och det är nu det börjar trassla till sig ordentligt.
Tillbaka till skolan så hela klassen på studiebesök till ett slott i närheten. Slott är såklart något helt normalt för spöken så Arthur Grå hade inte tänkt på att varna Tom att stället skulle vara helt och hållet översållat av spöken. Dessutom hade ryktet spridit sig bland alla poltergiestar, trollkarlar, buggar och snorglar att "Människopojken som kunde se spöken" skulle komma på besök.

Vår verkliga värld och spökvärlden möts i en spännande berättelse som påminner om Eva Ibbotsons spökböcker.
Jag gillar boken för att den är inbjudande och trevlig, lagom drastisk och tokroligt övernaturlig. En bok att läsa högt eller läsa själv. Det är Louise Arnolds debutbok och första delen i en planerad serie.

Inga kommentarer: