måndag 4 oktober 2010

Cirkusdeckarna och spökmysteriet

En ny Barndeckarserie, denna gång i cirkusmiljö och med tvillingarna Kaspar och Katinka som huvudpersoner.

På Cirkus Pommery är Kaspar och Katinka kända som "The fabulous Twins" och ett av cirkusens stora dragplåster. Kanske största? Katinkas specialitet är hästar och Kaspar är en fantastisk jonglör.

Barnen har bott på cirkusen i hela sitt liv. Där finns det en mängd udda, roliga och tokiga figurer och en del riktigt otrevliga också, tex Keegan som är cirkusens djurskötare. Han behandlar djuren illa och pressar dem alldeles för hårt. Barnens lärare, Inga-Britt är inte heller särskilt trevlig, hon svär och kastar saker omkring sig. Hon trivs inte att jobba på cirkusen men är egentligen, innerst inne ganska schysst.

Cirkusdirektören Ferdinand älskar sin cirkus men ännu mer älskar han äpplen.
Sen finns där en clown förstås, en tigertämjare och en tiger och så barnens föräldrar Pappa Kahn som är "Starke Mannen" och Mamma Katja som går på lina.


Katinkas älskade hästmedaljer och vinnarpokaler försvinner en dag, uppenbarligen stulna, och senare samma vecka försvinner också cirkusens apa och en av hästarna.
Katinka och Kasper smyger, spejar och spanar för att få reda på vem som är skurken.

Dan Höjer har skrivit en lättläst och rolig bok och Stina Lövkvist står för illustrationerna. Kommer att passa Lasse-Maja-läsarna perfekt.

Inga kommentarer: