fredag 10 december 2010

Den stora hamstermassakern

En förfärlig titel på en bok med precis det förfärlig innehållet som titeln anger.

Men tro det eller ej, det här en galet rolig bok om Anna och Tom som tjatat och tjatat och tjatat på sin mamma om att få köpa hamstrar som husdjur. Mamma verkar obeveklig och mormor berättar delvis anledningen till detta motstånd men till slut ger mamma ändå med sig och barnen får köpa två dvärghamstrar.
Två honor. Garanterat! Honor.
Trots denna garanti så blir den ena hamstern tjockare och tjockare och vips en dag så finns där tio små, pyttesmå ungar. Kan det månne vara obefläckad avelse?! Det verkar expediten i djuraffären i alla fall tro.
Men glädjen förbyts i sorg och förtvivlan då alla ungarna inklusive den ena hamsterföräldern hittas döda. Vem kan ha utfört denna ASgrymma handling. Anna och Tom undersöker. En lista med misstänkta sätts upp. Mysteriet kräver sin lösning.

Den stora hamstermassakern är en melankolisk-humoristisk bok men många illustrationer och spaciös layout. Kul idé och roligt skriven.

Boken är prisbelönt i England och författaren Katie Davis och illustratören Hannah Shaw har mött stor uppskattning för boken som kommer att följas upp av Den stora kaninräddningen. Många kommer att längta.

Inga kommentarer: