måndag 23 maj 2011

Språkresan

Max är en datanörd och pluggis. Han har inte så många kompisar men ett rätt schysst liv ändå. En trevlig familj, en bra kompis, en snabb dator.
Nu är det sommarlov mellan åttan och nian och mamma har ordnat en plats för honom på en språkresa till England. Så att han ska komma bort från dataspelen ett tag, få lite nya kontakter, komma ut i världen, UPPLEVA.

Om hon vetat bara hälften av vad som hände på den resan skulle hon ha ångrat sig bittert.

Språkresan bär iväg till badorten Whalebone Bay på Englands västkust med bara okända ungdomar. Alla verkade känna någon utom Max. Ganska snart blir han bekant med de två coolaste killarna i gruppen, Leo och Simon. Nu har han sin chans att ändra sitt liv, bli lite mer cool, lite mer världsvan.
Leo och Simon är vana vid bedydligt hårdare tonårsliv än Max och han låtsas som om allt är helt OK, hänger på i deras jargong och i deras partyliv.
Det dröjer heller inte länge förrän Max träffar en engelsk tjej i skolan, Cate som han blir uppslukande förälskad i, till hennes killkompisars vansinne.
Fester, tjejer, svartsjukebråk och ljuvlig kärlek...
Max, tidigare så stillsamma, nördliv förändras denna sommar och snart vet han inte rikigt vem han egentligen är. Själv.
Han känner inte igen sig och han blir t o m rädd för vissa sidor hos sig som han tidigare inte visste att han hade.

När han kommer hem fortsätter utelivet, festerna, de nya kompisarna. Slagsmålen.
Max vill inte vara den han var förut men han vill heller inte vara den han blivit. Vem är han egentligen?

Mats Berggren har skrivit en lättläst och medryckande spännande utvecklingsroman om en ung pojke i den sköraste tiden, på sommarlovet mellan åttan och nian.
Den är riktigt, riktigt bra!

Inga kommentarer: