måndag 10 februari 2014

Du & jag


Allt började när Andreas ville måla en djungelvägg i sitt rum. Han är duktig på att rita och måla,  det tycker alla i klassen. Det är nästan lika coolt som att vara bra på idrott. Men bara nästan.
Andreas är bra på matte också. Har alltid alla rätt på proven. Han kallas ibland professorn. 
Kompisen Edvin är bara för mycket... äter för mycket, snackar, spelar, rapar, skrattar för mycket. Andreas blir så himla trött. Varför är somliga rätt och andra är fel. Kevin är till exempel alltid är rätt. Och Ida. Som har ett helt hov omkring sig.
Andreas och Alicia  brukar gå tillsammans till skolan. Då är allt jättebra men så fort de kommer till skolan så är hon skol-Alicia som vill vara med Ida och hennes tuffa tjej-gäng.

Men djungelmålningen engagerar.  Både Andreas och pappa och otroligt nog också Alicia blir entusiastiska.  Hon vill vara med och måla. Det verkar spännande och mysigt. Andreas blir mjuk , varm och lycklig när han förstår att Alicia verkligen menar allvar.
Sportlov=djungelmålning. Pappa har också sportlov från sitt jobb på skolan och är rastlös. Ett sms i fel händer för förödande konsekvenser och Andreas liv krackelerar som torkad färg.
Deco Army målar graffiti, och Andreas lockas och maktförskjutningen ändras snabbt.
Kanske alltför snabbt! 

Tänk om det är vad allt handlar om? Om det bara handlar om att säga nej när man vill säga nej? 

Katarina von Bredow har skrivit ett dussin böcker för ungdomar och unga vuxna. Den här riktar sig till mellanstadieåldern och är första delen i en trilogi. Katarina von Bredow är mästare på kärlek och vänskap och alla svårigheter som kan inträffa däremellan. I Du och Jag är temat just trassligheterna med vänskapen och kärleken men med mer tonvikt mot familjen än de tidigare böckerna och om den outtalade svåra svartsjukan som kärlekens avart kallas.
Jättebra relationsbok. Hoppas både killar och tjejer läser! Titta in på hennes egen hemsida http://katarinavonbredow.se/Start/Inga kommentarer: