torsdag 23 januari 2020

Pojken i graven av Camilla Lagerqvist

Syskonen Malin och Bosse upptäcker att deras mormor smyger ut om nätterna. De blir oroliga och följer efter henne till kyrkogården där de visar sig att hon söker efter sin pojkes grav. Det står Lukas född 1923 och död 1936. 
Syskonen blir verkligen förvånade och förskräckta. De har aldrig hört talas om någon morbror. Det skulle alltså vara deras mammas äldre bror. Ännu mer förskräckta blir de när de förstår att mormor absolut vill att de ska öppna graven och kistan. 
Mormor är hysterisk och ger sig inte förrän Malin och Bosse går med på att gräva fram och öppna kistan. Hur läskigt är inte det. Men ... när de väl öppnat kistan så upptäcker de att den är fylld med tegelstenar. Inget barnskelett som de fasat för. Men nu blir ju mysteriet än större och Malin och Bosse bestämmer sig för att ta reda på vad som har hänt Lukas. 

Pojken i graven av Camilla Lagerqvist är en spännande och gripande bok om ett öde som drabbade många barn i förra seklets början. En mörk historia om händelser som ingen talade om.Inga kommentarer: