torsdag 27 april 2023

Den yttersta vildmarkens historia: Kuben av Nils Lundqvist

 


John och hans föräldrar bor i obygden, i yttersta vildmarken. En dag  rullar en lastbil in på deras gård.
På flaket står en husvagnsliknande sak. Den som senare kommer att få  namnet Kuben. Med i lasten finns också pojken, Marjo.
Varför han har kommit till gården vet inte John, föräldrarna vet förstås men vill inte berätta.  John är irriterad och långt ifrån förtjust. Vem är pojken och varför har han kommit? John fattar att det är något som inte hans föräldrar vill berätta och John och Marjo får en komplicerad relation. De är lika gamla men litar inte alls på varandra. 
 John lägger ihop bitarna som ett pussel.  Han förstår att hans familj inte är någon vanlig familj. Gården, skogen, bergen är hotad. Statsapparatens  drönare hovrar och det höga tornet i närheten tycks bevaka alla i området.

Tvillingpresidenterna som styr landet i söder vill ha mer mark. och det finns angivare, "avläggare" överallt. Personer man inte kan lite på. De som vågar ansluta sig till motståndsrörelsen lever mycket farligt.
 
Nils Lundkvist debuterar med en sci-fi-berättelse för mellanåldern som är en riktigt spännande bok om kampen mot förtryck.   
 Nils Lundkvist jobbar som mellanstadielärare i Skellefteå och har fingertoppskänsla för både språk och cliffhangers. Den yttersta vildmarkens historia: Kuben är första delen i en kommande serie


Inga kommentarer: