onsdag 18 februari 2009

Generationer av högklassigt tjyvblod i ådrorna

Chaz Parson bor med sin mentalt labila morsa och med sin mormor som försöker hålla dottersonen över ytan genom att varje dag lägga fram rena nystrukna kläder i hopp om att han ska gå till skolan. Hans avskum till farsa är för länge sedan borta ur lekan, en brorsa är död och en har rymt hemifrån för att undslippa fängelsestraff. Chaz har det ganska tufft men innerst inne är han en varm, snäll, lite blyg kille. Chaz drömmer om tuffa, läckra Lexi, syrra till kompisen Devlin (Devil) men vågar inte närma sig henne av rädsla för hennes farsa, Mördar-Juby. Han får en idé när han ser en uppmaning om att man kan brevväxla med livstidsinterner i USA. Han väljer en, Lenny Darling, en livstidsdömd mördare som har en bakgrund från samma område som Chaz och han skriver som vore han sin egen mamma. Han vill komma in bakom pannbenet på en mördare. Och. Han får svar av Lenny Darling som gillar hans brev.
Men... Lenny dyker helt plötsligt upp i stan. Han har blivit frigiven och nu vill han hämnas oförrätter som begicks för länge, länge sedan. Varje generation för ondskan vidar. Men inte längre än hit.
Jag tycker att den här boken var mycket spännande, inkännande och rafflande. Författaren till Brevvännen, Ally Kennen, har också skrivit en minst lika bra bok som heter "Odjuret". Läs båda! Ålder 14+

Inga kommentarer: