måndag 17 maj 2010

Hallå där inne!

...eller vad en oföding bör veta av Ulf Stark med illustrationer av Stina Wirsén är ett anrop från ett syskon till ett kommande. Till Mikro Magsimmaren från Micke Hansson. Micke har brunt hår och är asstark! Mikro Magsimmaren vet man inte mycket om ännu. Inte ens om det är en tjej eller en kille och inget namn finns än men Kajsa Anka eller Fantomen vore coolt.

Micke berättar om livet utanför för den lille ofödingen. Om ufon och om Tobbe Lindgren, om farfar som är död och om att man måste träna sig för att inte bli rädd för blodiglar och döingar och att man kan tänka på hur det skulle vara att vara ett marsvin om man tex inte kan somna.
Det finns många saker man måste akta sig för, varma spisplattor, brännässlor och för att reta Tobbe Lindgren.

Micke längtar och längtar, han berättar, samtalar och ritar. Och när man ska ta med den finaste saken och visa upp i skolan då tar Micke med en liten ofödingsluva och ritar lilla Mikro på tavlan så att hela klassen blir engagerad. Gissa om det blev applåder!

Hallå därinne! är en finstämd, filosofisk, humoristisk och mycket Ulf Starkisk bok. Stina Wirséns illustrationer kompletterar och bidrar till en alldeles underbar bilderboksupplevelse. Tidigare har Ulf Stark och Stina Wirsén samarbetat kring bilderboken "En stjärna vid namn Ajax" en bok om sorgen och saknaden efter en älskad hund.
Då om döden, nu om livet! Så nära varandra. Men ändå inte.
Den här boken är en perfekt presentbok att ge bort till alla som väntar smått!

Inga kommentarer: