fredag 11 juni 2010

Baksidans hemliga hjältar

Robin och lillasyster Frida har flyttat från fina radhusområdet Framsidan till tionde våningen i ett grått höghus och till ett område med bara tråkiga, grå hus. Alla precis likadana. Baksidan.
Pappa bor i ett av höghusen, mamma bor i ett annat. Dom har flyttat till ett riktigt skitliv, tycker Robin och flyr ut från lägenheten, tar hissen och hamnar i källarvåningen.
Det är så han träffar Farzad och Izzy som har ett hemligt rum i källaren. Där har de en klubb. En hemlig klubb.
Lite barnsligt tycker Robin tills han får höra att det här en klubb för såna som tycker att världen suger. Det passar honom perfekt!
Vad gör man i en klubb för såna som tycker att världen suger? Jo, man räddar världen. "Ingen kan göra allt, men alla kan göra något". Citatet blir ledstjärnan för klubbmedlemmarna och nu är det bara att sätta igång att göra goda gärningar. I smyg och så att det knappt märks men dessto smartare! Baksidans hemliga hjältar har viktiga uppdrag framför sig.
Att det inte är det lättaste att rädda världen får de snart visshet om. Men det är spännande och kul och snart har FFGG, Föreningen för Goda Gärningar bildats.

Lite Mästerdetektiven Blomqvist men modernare, roligare och tuffare. Underbart med unga världsförbättrare med ambitioner! Utan moral eller präktighet. Bra bok helt enkelt. Bättre än på länge.
Peter Arrhenius har skrivit och Ingela P Arrhenius har illustrerat.

Inga kommentarer: