lördag 19 juni 2010

Biljana är bäst!

Biljana är en störtskön tjej med rötter i Serbien och med en synnerlig talang för fotboll. Hon har en brorsa som har strulat en del, en pappa som är trött på att köra taxi och som plötsligt glömmer hur man lägger in backen.

Biljana spelar vänsterback och är lagkapten i Östmora som har världens bästa tränare, Micke. När laget började spela gick det inte så bra. Micke brukade lova att bjuda alla på glass om laget förlorade med mindre än 10 - 0. Han behövde inte köpa en glass på flera år!
Men tjejerna gav inte upp.

Numera går det riktigt bra. För det mesta. Men dessvärre inte alls i mötet med snobblaget "Äppelhöjden" där allt går åt pipsvängen och Emma, Biljanas bästis hotar med att sluta i laget.
Emma är bra på åtmninstone två saker, att sura och att var bitchig.

För Biljana är fotbollen viktigare än Emma och hon vägrar låta sig styras längre och låter istället sin egen "superbiljana" råda som säger ifrån, tänker själv och som inte bryr sig om skitsnack. Eller, jo.

Det är inte lätt. Inte lätt alls, att vara Biljana, att bli sviken av kompisar, att se sin pappa deppa och vara olyckligt kär i Daniel med dreadlocks.
...Men Biljana ger inte upp!

Martin Jonols har skrivit en härlig och galet rolig fotbollsbok. Jag hoppas att det kommer fler böcker om Biljana, för det här är humor och pirr hela tiden.

Inga kommentarer: