lördag 2 mars 2013

Lennart Lordis loggbok - Utsikt från Livets planet


Lennart kallas Lordi och gillar rosa och prinsesstårta. Han bor med sin mamma, pappa, storasyster Inez och lillebror Ernst + två husdjur, Spindelkvinnan och Herr Muffin. En helt vanlig familj. En bra familj. Rätt mycket bråk ibland, men ändå ganska schysst. Loggboken som Lennart skriver i är egentligen syrrans dagbok. Som han snott.
Men det vet hon ju inte om såklart. Annars hade ju Lennart Lordi inte kunnat skriva sin loggbok...

Lordi önskar att han kunde stå på händer så att kunde göra precis som sin coola farbror. Stå på händer högst upp på en av Egyptens pyramider. Med solbrillor på. Tänk det. Det skulle vara häftigt. Så Lordi tränar och tränar. Och lyckas. NOT. Men nästan.

I klassen börjar en ny kille, F Sörensen, han är från Danmark och har en rödvit ryggsäck som inte Bobban och hans gäng gillar. Dom gillar inte F Sörensen över huvudtaget. Men då säger Lennart Lordi ifrån. Han kaxar sig och hotar med brorsan Ernst. Smart drag.

Sen blir det lite sorgligt när Herr Muffin dör. Men också väldigt mysigt med finaste Maria som springer snabbast i hela skolan och är från Kenya. Och väldigt roligt när hela klassen åker glasslåda på julavslutningen...
Lennart Lordis loggbok är en bok med hög igenkänning, med bråk och  fniss och mycket pirr.

Tove Berggren är barnboksdebutant och bor i Göteborg. Hon är utbildad skrivpedagog och fotbollstränare. Lennart Lordis andra loggbok kommer under våren 2013 och heter Nödsignal från Horisonten.

Inga kommentarer: