tisdag 11 november 2014

Silverpojken

 
Aladdin bor i det gamla vattentornet  i Åhus. Hans föräldrar driver restaurangen Turken i tornet och gör  himla god mat och har gäster jämt. Ändå verkar det inte gå så bra. Och vad värre är så försvinner mat från kylskåp och förråd. Varje dag. Någon måste ha nyckel. Eller smyga sig in och gömma sig tills restaurangen stänger. Men hur orkar någon med det? 
Aladdin och kompisarna Billie och Simona vill lösa mysteriet men säger inget till mamma och pappa. Tillsammans håller de vakt. Hela natten. 

En pojke i kortbyxor dyker upp vid oväntade tillfällen och försvinner lika snabbt. Han visar sig bara för Aladdin. Ett  par gånger blir det riktigt obehagligt. Vem är han och varför har han bara kortbyxor fast det är mitt i vintern. Där han har gått syns inga fotspår. 

I skolan ska Aladdin göra ett arbete om silversmedjan och den försvunna silverskatten och vad som hände med smeden som blev bestulen och ville hämnd.  Prästen är villig att berätta liksom Tant Ella. 
Tänk om de kunde hitta silverskatten och få veta vem Silverpojken är som Tant Ella berättat om. 

Mysterier och mystik blandas i denna fina berättelse om två barn i Åhus. I förra boken Glasbarnen lärde vi känna bägge två. Glasbarnen fick Barnens romanpris och den är en riktig bokmagnet för både slukare och lite mer svårflörtade läsare. 
Kristina Ohlsson skriver rysligt bra! 

Inga kommentarer: