onsdag 6 maj 2015

Livet enligt Dunne


Dunnes allra första skolår är slut och det första sommarlovet väntar. Men det händer något som gör att sommaren blir annorlunda. Hennes pappa blir påkörd. Han klarade  livhanken, men måste stanna på sjukhuset i flera månader. Dunne får ha sommarlovet tillsammans med sin allrabästavänivärlden, Ella Frida. På en ö i havet. Och som de leker och bygger kojor och fiskar och badar. Dunne hinner knappt längta efter pappa. De badar och badar och badar och spanar på djur och säljer kaffe och bullar och pysslar med Elle Fridas marsvin Roy och Partyboy.  Då kan Dunne längta. Efter sina egna marsvin Snö och Flinga och efter sin katt men allra, allra  mest efter sin pappa. Varje kväll ringer han han. Så fort de pratat med varandra känns det bättre. 
Men en kväll ringer inte pappa. Dunne blir orolig och tror det har hänt något. Men Ella Frida hittar på en ny lek och snart är det bortglömt igen. 
Ella Fridas mamma bakar extra mycket bullar och kakor för det ska bli en överraskning. Men innan dess ska Dunne städa och Elle Frida ska öva fiol. Städning går snabbt och visst kan man både öva fiol och leka. Så snart är de nere i vattnet igen och badar, nakna, precis som  Näcken och fiolen är med. 

Då kommer överraskningen. Och det är bara den första. Det blir fler. Överraskningar. Några fler besök och åtminstone en överraskning för mycket...

Livet enligt Dunne är fjärde boken i serien om Dunne och hennes lyckliga liv. Underbara böcker att läsa själv eller högt för varandra. Rose Lagercrantz har skrivit och Eva Eriksson har ritat. Tillsammans har de skapar ljuvliga böcker att älska. Läs även de tidigare böckerna Mitt lyckliga liv, Mitt hjärta hoppar och skrattar och Sist jag var som lyckligast. 

Inga kommentarer: