lördag 26 mars 2016

Min coach Melody


Silja är inte med på idrotten, eller på fotbollsmatcherna. Hon kan inte springa så bra för hennes ben är olika långa. Kan man inte operera säger Melody, den nya tjejen i klassen som blivit Siljas kompis. Melody är superduperbra på fotboll och älskar att träna och spela. "Alla kan spela fotboll bara man tror att man kan!" säger Melody och vill att Silja ska börja i hennes fotbolsslag. 

Men det är ju det där med operationen. Förra gången som Silja blev opererad höll det på att gå åt pipsvängen. Med Silja. Det gick bra för Silja men inte med benet. Det är höfterna och en medfödd skada men det kanske, kanske går att ordna med ny operation. Läkarna tror att det kan lyckas och när de ringer från sjukhuset och berättar att det finns en återbudstid så är det inte mycket att tveka om.

Men tänk om hon dör.  Silja skriver avskedsbrev till mormor och pappa och Melody.

Silja hittar pappas munspel och det visar sig vara ett riktigt tur-munspel. Hon tar med det till sjukhuset. En sista önskan kanske kan rädda henne.

Boken om Silja och Melody är en vemodig och hoppfull bok om kompisar, familj och fotboll. En bok om mod och om tur och om hur vänskap ger styrka.
Rose Lagercrantz har skrivit ett femtiotal barnböcker. Många handlar om vänskap och att  svårigheter kan besegras om man får hjälp. Rebecka Lagercrantz har illustrerat, mjukt och uttrycksfullt.
Min coach Melody är en härlig bok som ger mersmak. Passar alla som kommit igång med läsningen men behöver lite stöd i bilder.  Inga kommentarer: