måndag 21 mars 2016

Ruggiga ugglan


Ruggiga ugglan är ute på jakt. En kanin skulle smaka gott. För att lyckas så har hon ett knep. Hon maskerar sig och klär ut sig till morot. Det funkar tyvärr inte. Men natten har tusen ögon och två av dem är ugglans. Hon susar genom mörkret som en flygande varg.

Ett lamm mjukt och gosigt skulle vara smaskigt. Ett nytt maskeringsknep och ugglan fluffar till sig så att hon blir till ett mammafår. Det funkar tyvärr inte heller.
Men en läcker duva då? Tänk att hon,  maskeringens mästare, kan förvandla sig till ett porlande fågelbad. Det är ju bästa sättet att fånga en duva. Hmm...det funkade inte heller. 

Nu är ruggiga ugglan mycket, mycket hungrig. 

Så ligger där en supersmarrig pizza på ett bord.  Bara så där. Så ugglan förvandlar sig till en pizzabagare.Och se ...pizzan rör sig inte! Ur fläcken.  Sista tuggan är lika god som den första. Mätt och belåten förvandlar sig pizzabagaren  till den vanliga ruggiga ugglan igen. Och hela världen kan sova lugnt. 
Ända tills RUGGIGA UGGLAN kommer tillbaka! 

Ruggiga ugglan - maskeringens mästare  är en översättning från engelskan med text av Sean Taylor som är poet och bilderboksförfattare och illustrerad av Jean Jullien grafisk formgivare och illustratör. Ruggiga ugglan är deras första gemensamma bilderbok. 

En härlig bilderbok  med fart och fläkt, humor och glimten i ögat. Stort format, tjockt papper, läckra färger och förtjusande maskeringskonst kommer att göra den här boken till en favorit. Att läsa en gång till ...och en gång till!

Inga kommentarer: