måndag 11 april 2016

Silvervinges hemlighet av Katarina Genar


Erik,  kompisen Alva och hunden Lufsen får följa med mamma när hon ska fotografera ett mystiskt gammalt stenslott en bit utanför staden. Ägaren, greve Silvervinge, har dött och testamenterat slottet till länsmuseet och nu ska det skrivas ett reportage.
Väl framme vid slotten så  får de en visning av museiindendenten Hjalmar Lundblad. Han är inte särskkilt förtjust i att berätta och bli mer eller mindre arg när Lufsen börjar skälla utanför ett av rummens stängda dörr. 

Dörren får absolut inte öppnas!  skriker Hjalmar. Erik suckar och går ut med Lufsen i trädgården.

Erik och hunden tar en promenad men den otäcka känslan går inte bort. Ett litet lusthus i trädgården verkar liksom spela av sig själv.  Det klingar så vackert. Men läskigt. 
Erik tar fram mobilen om något skulle hända. Något rör sig och blänker.. Lufsen drar i kopplet. 

Så ropar mamma och förtrollningen bryts. Nu ska de åka hem. 
Du verkar så blek säger Alva och Erik berättar om det klingande lusthuset. Det där rummet med den stängda dörren är nog ett spööökrum säger Alva. Därinne spökar familjen Silvervinge! 
Det glittrar i Alvas ögon när hon säger det. Vi åker ut dit igen, säger Alva. Imorgon! Det går en buss om dagen ditut. Så det borde funka. Ingen behöver få veta. 

Vill man ha både en lättläst, spännande och romantisk bok så innehåller Silvervinges hemlighet alla tre önskningarna i ett. Katarina Genar är en riktigt riktigt bra spänningsförfattare. Magiska realism är en genre som lockar många. Inköp av gruppuppsättning anbefalles! 
Inga kommentarer: