torsdag 30 juni 2016

Sal 305 av Ingelin Angerborn

Vi är många som har väntat på uppföljaren till Rum 213. Nu är den här! Liksom föregångaren börjar den med en mystisk registeringsskylt. MAJ 029 står det och det är nu den tjugoåttonde maj och Elvira är förtvivlad då hennes kille Melker har gjort slut med ett sms "Det är över. Orkar inte träffas. Vi hörs!"
Elvira blir utom sig och kastar sig på cykeln ut i regnet med tårarna strömmande och utan cykelhjälm.  Cykelturen får ett snabbt slut då då hon cyklar omkull och tuppar av. En främmande kvinna hjälper henne och ringer efter ambulans då hon befarar hjärnskakning. Så hamnar Elvira på sjukhus och mycket riktigt är det hjärnskakning, en ordentlig sådan. och hon får ligga kvar flera dagar. Mamma kommer och är såklart orolig och får stanna kvar första natten. Elvira har mardrömmar , hon kan inte låta bli att tänka på kvinnan och på bilen och på nummerplåten. Och visst är det nummer 29 på hennes sjukhusrum. Något skumt är det i alla fall.  Dåris, det gamla nedlagda mentalsjukhuset som ligger mittemot är som ett spökhus. Just nu är det reparationer på gång. Men på natten, när jobbarna har gått hem så lyser i ett av fönstren och någon har skrivit något i ett av fönstren. Spegelvänt och liksom riktat direkt till Elvira.
När Elvira kommit hem och berättat för Sibel om det mystiska ljuset och historien om Dåris så bestämmer de sig för att fara dit. På natten. När det inte är några byggjobbare där.

Ingelin Angerborn är barnens nya skräckförfattare. Inte skräck-skräck utan just sådana helt vanliga men desto läskiga saker som kan hända var som helst, hemma hos dig och mig och i närheten.
Det här är riktigt bra! Se Ingelins egen hemsida http://www.ingelin.se


Inga kommentarer: