måndag 17 juni 2019

Vittran av Annalena Hedman


Sommarlovet har precis börjat och ändå så är det redan den värsta sommaren ever. Sverige förlorade mot Tyskland i VM-finalen i fotboll med ett självmål!!! Herman Manieri, skyttkung och superstjärna måste ha fått en black-out när han skjuter självmål i  krysset! Alltså så himla hemskt. Ingen kan fatta hur han kunde. Manieri blir såklart tvungen att gå under jorden. Var och hur är den såklart ingen som vet. 

De fotbollstokiga syskonen Hannes och Emil deppar ihop. Men en sommardag några veckor efter skandalmatchen vill bröderna undersöka dubbla regnbågar och vad som händer där två vatten möts. De beger sig till storskogen, olovandes. Där möts de av en överraskning då de träffar på en man som har byggt en massa små hus och kojor. Han verkar vara en överlevnadsexpert. Så får de se något som gör att de nästan inte kan tro att det är sant.  Mannen har tatueringar på händerna som bara en person i världen har. Fotbollstatueringar - exakt som Herman Manieris. 
Mannen har dessvärre gjort illa sig ordentligt med en yxa och nu  gäller det att hjälpa till. Snabbt och i största hemlighet. Snart blir hela byn engagerad i Hermans hemlighet.


Annalena Hedman har skrivit en bok som man läser med glatt sinne. Det är humor, natur, allvar, Norrlandsfeeling, spänning, sommarlov och en massa fotboll.  En perfekt sommarläsning. Att läsa tillsammans högt eller själv som en riktig bladvändare. Boken är också nominerad till Barnradions bokpris 2019.  Så roligt det ska bli att höra barnen diskutera boken i radiosändning.

Inga kommentarer: