måndag 18 november 2019

Frallan har en hemlighet av Sara Ohlsson och Lisen Adbåge

Det är bara tre dagar kvar till julafton. Mamma och Frallan räknar varje morgon. På julafton fyller mormor år så då blir det kalas. Mormor och Frallan älskar kalas och allt som är rosa och mormor älskar Frallan och mamma såklart och så Klaus som är från Tyskland och som är mormors pojkvän och som ska komma till jul. Inte bara han utan också lilla Hanna som är Klaus barnbarn och nästan Frallans kusin. Men än så länge är hon bara en liten bäbis. Mormor pratar mycket om Hanna och hur gullig hon är. Hon pratar lite för mycket om hur himla gullig och fin hon är. Frallan tycker inte om det. 

Men nu är det snart julafton och Frallan har värsta bästa julklappen och hemligheten till julaftonen. Till mormors julklappsfödelsedag En hemlig överraskning som är svår att inte avslöja. Till slut listar mamma ändå ut överraskningen och blir supderduperglad och tillsammans rimmar de och slår in finaste paketet. Till mormor!

Att läsa en Frallan-bok är som att äta en bakelse. Den är god, den är fluffig men den tar slut alldeles för fort. 
Det här är fjärde Frallanboken men man kan läsa alla helt fristående. Runda, mjuka och roliga illustrationer av Lisen Adbåge förhöjer verkligen läsningen. Girl-power hela vägen! 

Inga kommentarer: