måndag 24 februari 2020

Indra Larssons inte helt perfekta hästliv av Linn Hallberg

Indra Larsson älskar djur, precis alla djur. Hon har en kanin, två tama råttor ett akvarium och en bur med två gulliga zebrafinkar. Mamma är inte alls intresserad och kräver av Indra att hon ska sköta hela menageriet i sitt eget rum. Och framförallt inte låta råttorna springa lösa i huset!

Men det Indra vill allra helst i världen är att hitta en häst att sköta om. Att lära sig rida och rykta, utfordra och allt. Ridskolan, där Indra och kompisen Tea har gått på tidigare hade stängt innan de ens hade lärt sig rida. Och nu har Tea fått en egen häst, eller nästan i alla fall, det är hennes moster som lånat ut sin ponny till Tea och nu ska hon börja vara i stallet med honom. Indra får inte ens hjälpa till.
 Det är Ruben och Indra nu mot Hästsvanstjejerna.

En dag händer något som Indra knappt tror är sant. En tant med tre hästar flyttar in granne till Indra. En dröm som går i uppfyllelse, tror Indra. Men det visar sig svårt att få kontakt, för granntanten, Rakel, vill INTE alls ha någon hjälp med hästarna.  Hon är sur och tvär. Men... Indra ger sig inte. 

En dag, efter att veterinären varit på besök, tar Rakel kontakt med Indra och Ruben och vill att de ska hjälpa henne sköta hästarna. Kompisen Ruben är i stallet bara på ett villkor. Om han får filma och lägga ut på youtube alla misstag som Indra gör i stallet. Okej, det blir rätt kul.
Men det är svårt och ansvarsfullt och tidskrävande att sköta hästar. Och Cosmo, den gulligaste av de tre är rätt så bångstyrig. 

Linn Hallberg har skrivit många, många hästböcker. Hon skriver trevligt, kunnigt och humoristiskt om relationer och hästdrömmar, om familj och vänskap. Hennes böcker är mycket mer än om hästar. Man vill helt enkelt bli kompis med Indra och hjälpa henne med Cosmo. Läs också;  Indra Larssons inte särskilt lyckade ridlektioner.
Inga kommentarer: