måndag 10 februari 2020

Sigrid och Affe firar alla hjärtans dag av Moa Eriksson Sandberg och Eva Björkstrand


Sigrid och Affe är allra bästa vänner. Sigrids mormor har berättat om att hon och hennes väninnor brukade skriva dikter på alla hjärtans dag och ge anonymt till de som de gillade. Det låter spännande och Sigrid och Affe börjar skriva dikter. Lite roliga, knasiga dikter som denna t ex: 

"Hej där du!
Vill du bli min fru?
Du är söt som äppelgröt
Kan det bli vi tu?"

...och en till som är ännu mer pinsam men ännu roligare. De skriver ut dikterna på datorn och lägger i ett kuvert. Tjejerna planerar att sätta upp eller skicka anonymt till någon. Men det händer en ganska knäpp grej. Två kuvert blandas ihop och det som fröken skulle få från Affes pappa om en ledighetsansökan för en Paris-resa blandas ihop med kuvertet med de pinsamma kärleksdikterna. 
Det kommer att bli riktigt hemskt om fröken tror att Affes pappa skrivit kärleksdikter till henne. Ve och fasa. 
Det blir flera förvecklingar denna kärleksdag. Flickorna ger sig av till Simon för att kanske, kanske lägga dikterna i hans brevlåda. Affe är kär i Simon och har varit det länge. Hmmm Sigrid är nog lite svartsjuk. Hon vill verkligen inte att Affe och Simon ska bli ihop. 

Moa Eriksson Sandberg har skrivit  inkännande, fnissiga och smått galna böcker om två företagsamma tjejer. Läs också Sigrid och Affe räddar djuren och Sigrid och Affe öppnar restaurang. Böckerna funkar lika bra som högläsning som läsa-själv. Med Eva Björkstrands illustrationer blir det både läckert och lockande. 

Inga kommentarer: