måndag 28 december 2020

Gravens gåta av Mårten Melin och Mattias Olsson

Jimmy måste skynda sig till trumpetlektionen, missar tunnelbanan och inser att han kommer att bli sen. Han gör något som han aldrig brukar göra annars, han genar genom kyrkogården. När han var mindra såg han ett jätteläskigt filmklipp från en skräckfilm De bilderna vill aldrig försvinna från hans hjärna och det är därför han undviker kyrkogårdar. 
Men nu är det ljust ute och Jimmy var sen så en genväg sparar flera minuter. När han kliver in på kyrkogården häner något märkligt. Det blixtrar till och ett flimrande grönt sken lyser upp framför honom, precis som i det där Youtube-klippet. Jimmy blir vimmelkantig och sätter sig på en bänk. 

Där framför honom finns en gravsten med ett namn, Emilia Grankvist och två datum (såklart) ett för födelsedagen och ett för... det är dagens datum som står där. 

Dödsdatumet var idag. År, måndag, dag, allt stämde. Men... så ringer mobilen och et ända som hörs är en röst, en flickas röst som säger Dalbrogatan.. Dalbrogatan. sen bryts samtalet. 

Något mycket märkligt hade hänt. gravstenen och telefonsamtalet. Och de gröna blixtarna. Nu gäller det att skynda. Inte mot trumpetlektionen och kulturskolan utan mot Dalbrogatan. 

Mårten Melin och Mattias Olsson har skrivit Gravens gåta, en rysare i kortformat. En grafisk novell  med suggestiva  träsnittsliknande bilder med mycket svärta. En spännande bok som passar även den mest läsovilliga! Läs också Huset hjärta av samma duo. 
 

Inga kommentarer: