måndag 14 december 2020

Maggan året runt av Ellen Strömberg och Elin Löf


 Maggan är sju år och går i första klass. Hennes familj består av mamma Josefina och morfar PG, som är pensionerad sjömanskock. Maggan älskar sin mamma och sin morfar men har ännu inte någon riktig bästis. Eller. Hur vet man om egentligen om man är bästisar? Maggan har många funderingar under sitt första skolår. Mamma jobbar hemma, gillar inte att städa och har ett hiskeligt humör men tur att morfar är lugn som en filbunke.

Maggan gillar julförberedelser och har julkittel i magen hela december. På Luciadagen ska mamma och Maggan överraska morfar PG med fika och luciasång. Det är kittlar i magen på Maggan men Luciaöverraskningen blir inte som de tänkt sig. Eller som mamma tänkt. Morfar PG och Maggan har en hemlig plan.

Mamma har en bästis som heter Frank som kommer och äter ibland. Han blir också bjuden på Maggans kalas och då vill han ta med en kille som går på Maggans skola. En kille som Maggan varken känner eller gillar. Alltså! varför måste han komma på hennes kalas?

Maggan året runt av Elen Strömberg är en riktigt härlig högläsningsbok med fyra kapitel och många känslor. Under året börjar Maggan skolan, firar jul, fyller år, får sommarlov och stöter på lite olika problem och får nya vänner under tiden.

Elin Löf har illustrerat med många fina och roliga bilder på varje uppslag som gör boken både läcker och inbjudande.


Inga kommentarer: