måndag 26 april 2021

Gips- eller när jag fixade hela världen på en dag av Anna Woltz

 

Fitz föräldrar tänker skiljas och hon är rasande på dem. Hemma hos pappa är allt som ett kaos och mamma skaffar sig snabbt nya vanor och börjar löpträna. Mitt i  alltihop blir hennes lillasyster skadad och måste till sjukhuset för att sy fast sin fingertopp. Det är just så knappt att Fitz får följa med till sjukhuset för i sin frustatration och ilska över föräldrarnas separation har hon skrivit något mycket olämpligt i ansiktet. Som tur är kommer en granne till undsättning.

 I väntrummet träffar Fitz en märklig kille, Adam,  tillsammans drar de runt på sjukhuset där Adams alldeles-för-tidigt-födda lillebror, Benjamin, också finns. De träffar Primula som hjärtopererats och rymt från sin avdelning. Tillsammans gör de upp en romantisk plan för en sjuksköterska, gipsar armen på Fitz, hälsar på lilla Benjamin och diskuterar livet och kärleken. På allvar. 

Vissa sitter snällt i väntrummet, medan andra ser till att fixa saker!

Gips - eller när jag fixade hela världen på en dag av Anna Woltz liknar ingen annan bok. Det är fart och fläkt, humor och allvar, kärlek och galenskap. Jag är så glad att jag läste den.  Känner mig helt omtumlad. 

Inga kommentarer: