måndag 19 april 2021

Min storslagna död av Jenny Jägerfeld


 Sigges liv är ganska bra nu. Han bor med mamma, mormor och syskon i mormors pensionat The Royal Grand Golden Hotel Skärblacka. Mormor är ju lite halvgalen med sina kreationer, cigaretter och samlandet på uppstoppade djur. Det senaste fyndet är en pingvin som lillasyster Bobo genast förälskar sig i och släpar med överallt. 

För Sigge har livet blivit så bra. Han har fått kompisar och ser sig själv vara oväntat populär i skolan.  Bästakompisen Juno och han ska starta en djurapp där man kan anmäla om man vill/kan ta hand om djur. Juno har långtgående planer och Sigge hänger på. Men så är det skolans coola tvillingar Sixten och Karl-Johan som vill ha med Sigge i sitt hiphop-band 6 10 Mushroom. Sigge blir så smickrad att han inte kan säga nej när de vill uppträda på julshowen. Men det är svårt att hålla två bästa-väns-relationer igång samtidigt. Juno blir riktigt sur och förbannad när Sigge missar en träff som hon har ordnat med ett proffs på appar. 

De coola tvillingarna vill showa men inte repa och att skriva rap-texter verkar de tro att Sigge ska göra. Dagarna och veckorna går och julshowen närmar sig med stormsteg. Sigge blir mer och mer nervös. Han vill egentligen inte alls uppträda. Scenskräck är bara förnamnet. En storslagen död är vad det kommer att bli. 

Juno retas och Sigge bryter ihop. Oväntad hjälp kommer från Krille Maräng, The Royal Grand Golden Hotel Skärblackas enda stamgäst. 

Min storslagna död av Jenny Jägerfeld är den efterlängtade fortsättningen på Mitt storslagna liv. Det är gapskratt och melankoli, igenkänning och galenskap. En riktig bladvändare om Sigge som flyttat från Stockholm till Skärblacka och som satsat så mycket för att få ett nytt liv. 

Inga kommentarer: