tisdag 24 augusti 2021

Dockspelaren av Mårten Sandén

 

Mérimée och henns syster och mamma måste bege sig hemifrån då flickornas pappa hamnar i fängelse för stöld och förskingring. Mamman är höggravid och nu är de hemlösa och fullständigt ensamma och utblottade. De vet inte var de ska ta vägen i världen. 
Så kommer helt oväntat ett brev från en avlägsen släkting till farfar eller vem det nu var. En Olga Saks som skickat en inbjudan att komma och bo på hotell Terminus som hon äger. Men snart växer obehagskänslorna. Det är ett mystiskt ställe. De andra gästerna på hotellet verkar så väldigt intresserade av dem. Förutom en gäst då som istället vill att de ska bege sig därifrån fortare än kvickt. 

Mérimée börjar i Latinska skolan som ligger alldeles i närheten. Mérimée får vänner och allt är frid och fröjd. Till en början. Men när en av lärarna beter sig oväntat och vid flera tillfällen uttrycker att Mérimée inte hör hemma på skolan. "Alltihop var fel från början. Det var aldrig meningen att du skulle vara här". Då börjar det kännas otäckt på riktigt. 
Snart närmar sig tidpunkten för mammas nedkomst och det ska ställas till med stor fest på hotellet. 

Mårten Sandén har skrivit en rysare i nivå med Shining och Rosemarys baby. 
Eller bilderna får man skapa sig själv.  Men krypande rysligt och riktigt läskigt är det. 
Inga kommentarer: