söndag 8 augusti 2021

Hjärta av mörker


Hjärta av mörker är den fristående fortsättningen på Hjärta av damm och Hjärta av sten. I denna del är det Hilding som är berättaren då hans pappa bjudit in barnen att delta i friluftsteatern som ska spelas vid en gammal nerlagd gruva, den ödsligt belägna Korpa gruva. 

Här finns stup, livsfarliga schakt, mörka gångar och det sägs att en gruvfru vakar över platsen. Det är såklart bara gammal skrock men det händer flera mystiska saker och snart är ungdomarna inte säkra längre. 

Det hörs konstiga ljud, cirklar upptäcks här och där, saker flyttas och ett underligt ylande hörs. Mårten är säker på att han kände en kall hand i nacken när de var nere i gruvan. En rullstol spelar en roll liksom några mystiska sms. 

Reglerna att inte skrika, inte springa och inte svära håller inte länge. När ungdomarna får höra historien om kärleksparet och den försvunna ringen så förstår de att de har ett uppdrag.

Hjärta av mörker kan läsas helt fristående och författaren är den hyllade mysrysberättaren Ingelin Angerborn. Det är välskrivet, trevligt och lagom läskigt! En bok som lockar att läsa mera. 

Inga kommentarer: